headn_banner

Apa peraturan kanggo nyiyapake fasilitas keamanan lalu lintas?

Tujuan kanggo nyetel fasilitas keamanan lalu lintas yaiku kanggo njaga keamanan nyopir lan pejalan kaki lan bisa muter peran dalan gedhe. Aturan sing ditemtokake kaya ing ngisor iki: jembatan overpass utawa underpass bakal ditemtokake ing bagean sing mlaku, sepeda utawa kendaraan liyane nyebrang dalan gedhe lan dalan gedhe kelas I, utamane ing stasiun utawa prapatan. Yen ora ana overpass utawa underpass pedestrian lan sepeda ing kelas I, pratandha manajemen keamanan lan pejalan kaki liyane bakal dilebokake. Ing kelas dalan gedhe liyane, overpass utawa underpass sing dibutuhake bisa disetel miturut kahanan sing sejatine. Ing dalan gedhe lan dalan gedhe kelas I, supaya ora ana tabrakan lan cilaka wong sing mlaku, pagar kanggo nyegah kendharaan mlebu ing jalur ngelawan lan jaring pelindung kanggo nyegah wong sing nyebrang dalan kasebut kudu disetel miturut peraturan. Guardrail utawa tumpukan peringatan kudu dipasang ing tanggul dhuwur, cedhak ing ujung jembatan, radius minimal ekstrem, lereng curam lan bagean dalan gedhe liyane ing kabeh level. Supaya lalu lintas lancar ing wayah wengi lan keamanan lalu lintas, pratandha reflektif lan fasilitas keamanan reflektif bakal disetel kanthi alon-alon, pencahayaan bisa diwenehake ing bagean sing sibuk lan penting kanthi karakteristik transportasi, lan lampu lokal bisa digunakake ing persimpangan kondur lan prapatan . Kanggo nuntun garis pandang driver lan njamin keamanan nyopir, pratandha bisa digunakake kanggo menehi tandha ing pinggir dalan gedhe lan jajaran ing bagean sing dibutuhake. Ing puteran lan persimpangan sing landhep kanthi jarak pandeleng sing kurang, pratandha, reflektor utawa pemisahan lane bisa disetel bebarengan karo langkah-langkah liyane kanggo njamin keamanan nyopir. Barikade bakal dipasang ing bagean sing mbebayani kayata operasi konstruksi, watu sing tiba lan longsor; Tandha lalu lintas sing conical bakal disiyapake ing bagean kanthi alangan; Tandha pandhuan kudu disetel ing papan sing diowahi arah nyopir ing bagean tartamtu. Tandha pandhuan minangka pandhuan indikatif.


Wektu kiriman: Sep-23-2021